-
АвторЗаписи
-
22.02.2024 о 14:54 #7128
Дуже важко, навіть, зараз дати відповіді на таке питання. Бо залежними від інтернету “Змушують” бути нас обставини. Оскільки в моїй школі навчання відбувається онлайн. Тому у моїх дітей – це вимушеність, необхідність, неможливість не користуватись.
А книжка дійсно цікава. Для себе взяла багато нового.28.03.2024 о 14:47 #8482
Завалій Ольга ВалеріївнаУчасникКорисний опитувальник. Буду використовувати його. Діти дуже багато проводять свого вільного часу саме в інтернеті.
08.04.2024 о 13:44 #8899
Жиляєва Марина ВіталіївнаУчасникНебезпеки в цифровому просторі можуть бути різноманітні і включають у себе такі аспекти:
Кібербезпека: Атаки хакерів, віруси, троянські програми та інші види шкідливих програм можуть загрожувати конфіденційності, цілісності та доступності даних.
Онлайн-шахрайство: Фішинг, афери, шахрайства та інші види маніпуляцій можуть призвести до втрати особистої інформації, фінансових втрат та інших негативних наслідків.
Кібербулінг: Цифрове насильство, образи, загрози та інші форми онлайн-знущань можуть впливати на психічне здоров’я та самопочуття користувачів.
Несанкціонований доступ до інформації: Зловмисники можуть намагатися отримати несанкціонований доступ до конфіденційної інформації шляхом злому акаунтів або використанням непередбачених слабкостей в системах безпеки.
Недостатня конфіденційність: Публікація особистої інформації у відкритому доступі може призвести до її неконтрольованого поширення та використання зловмисниками.
Залежність від технологій: Надмірне використання цифрових пристроїв та сервісів може призвести до залежності та негативно вплинути на фізичне та психічне здоров’я.
Для запобігання цим небезпекам важливо дотримуватися заходів кібербезпеки, бути обережними та свідомими в мережі, а також регулярно оновлювати свої знання з цифрової безпеки.
08.04.2024 о 14:36 #8913
Жиляєва Марина ВіталіївнаУчасник1. Кіберзлочинність:
Кіберзлочинність стала серйозною загрозою для користувачів Інтернету. Від крадіжок особистої інформації до кібератак на корпоративні мережі, зловмисники шукають різноманітні способи завдати шкоди. Основні заходи для захисту включають встановлення сильних паролів, оновлення програмного забезпечення та використання надійних антивірусних програм.2. Порушення приватності:
У світі, де персональна інформація стала валютою, захист особистої приватності стає все більш важливим завданням. Збір та зловживання особистими даними користувачів без їхнього дозволу може призвести до неприємних наслідків. Підтримка законодавства, яке регулює збір та використання особистої інформації, а також освіта щодо контролю за власною цифровою слідом, є важливими кроками у захисті приватності.3. Негативний вплив на психічне здоров’я:
Соціальні мережі та онлайн медіа можуть мати негативний вплив на психічне здоров’я, включаючи відчуття стресу, депресію та залежність. Обмеження часу, проведеного в Інтернеті, збалансоване спілкування та підтримка з боку сім’ї та друзів можуть допомогти у збереженні психічного здоров’я.4. Загроза безпеці дітей:
Для дітей Інтернет може бути особливо небезпечним місцем, оскільки вони можуть стати жертвами онлайн булінгу, експлуатації та несанкціонованого контенту. Батьки та наглядачі повинні бути свідомими цих ризиків та брати активну участь у навчанні дітей безпечному користуванню Інтернетом.11.04.2024 о 21:34 #9181
lana7senina@gmail.comУчасникВ початкових класах можна провести такий опитувальник з батьками.Батьки і дітей, і себе протестують.
12.04.2024 о 21:32 #9286
Сіленко Карина ВолодимирівнаУчасник<p style=”text-align: center;”>Тест корисний. Нажаль, зараз всі залежні від інтернету.Це і навчання,і ігри.</p>
28.04.2024 о 16:34 #10014<p>Гарний опитувальник для батьків, щоб зрозуміти чи є в дитини інтернет залежність, чи ні</p>
05.09.2024 о 21:34 #13471
Малік Світлана ВіталіївнаУчасник<p>Корисний опитувальник. Можна використовувати для батьків учнів початкової школи. </p>
03.10.2024 о 14:37 #14908
Сацик Олена СтепанівнаУчасник<p>Дуже гарний опитувальник. Можна застосовувати як для учнів, так і самооцінювання.</p>
03.10.2024 о 14:39 #14909
Сацик Олена СтепанівнаУчасникДуже гарний опитувальник. Можна застосовувати як для учнів, так і самооцінювання.
13.10.2024 о 12:24 #15577
Нелепа Тетяна ВікторівнаУчасникДуже гарний та корисний опитувальник. Можна застосовувати як для учнів, так і самооцінювання. Як відомо, зараз всі ми дуже багато часу проводимо в інтернеті.
-
АвторЗаписи
- Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .