Головна Форуми Форуми курсів Електронні (цифрові) освітні ресурси 1.2.2 Небезпека в цифровому просторі

1.2.2 Небезпека в цифровому просторі

Перегляд 4 повідомлень - з 76 по 79 (всього 79)
  • Автор
    Записи

Дуже корисний опитувальник. При роботі з учнями стане у нагоді, щоб визначити їх рівень інтернет-залежності.

<p>Зразок допису на форум після проведення тестування за методикою С. Кулакова<br />
    Тема: Результати тестування за методикою С. Кулакова: “Інформаційна безпека”</p>
    <p>Мій допис:</p>
    <p>Шановні колеги!</p>
    <p>Хочу поділитися своїми враженнями від проведення тестування за методикою С. Кулакова на тему “Інформаційна безпека” з учнями 9 класу.</p>
    <p>Тест виявився дуже вдалим! Завдання сформульовані чітко і зрозуміло, охоплюють широкий спектр питань, пов’язаних з безпекою в Інтернеті. Діти з цікавістю виконували завдання, деякі питання викликали жваву дискусію.</p>
    <p>Результати тестування показали, що більшість учнів мають загальне уявлення про основні загрози в Інтернеті, але є й певні прогалини в знаннях. Зокрема, багато хто не до кінця розуміє, як захистити свої особисті дані, які ризики пов’язані з онлайн-спілкуванням з незнайомцями.</p>
    <p>Цікавий експеримент я провела зі своїм сином. Результати тестування підтвердили мої побоювання: підлітки часто недооцінюють ризики, пов’язані з використанням Інтернету. Але після обговорення результатів тесту і роз’яснення деяких моментів, я помітила, що син став більш обережним у своїх онлайн-діях.</p>
    <p>Наступні кроки:</p>
    <p>Проведення уроків: На основі результатів тестування я планую провести серію уроків, присвячених різним аспектам інформаційної безпеки.<br />
    Розробка додаткових матеріалів: Створю додаткові матеріали (презентації, відеоролики) для закріплення знань.<br />
    Співпраця з батьками: Проведу батьківські збори, щоб обговорити з батьками результати тестування і спільно розробити стратегію для підвищення рівня кібербезпеки дітей.<br />
    Висновок:</p>
    <p>Тестування за методикою С. Кулакова стало для мене корисним інструментом для оцінки рівня знань учнів про інформаційну безпеку і планування подальшої роботи. Рекомендую цей тест всім вчителям, які хочуть підвищити рівень кіберграмотності своїх учнів.</p>

Важливим є розвиток навичок критичного мисленнядітей.У такий спосіб вони зможуть ставити під сумнів те, що бачать в інтернеті, навіть якщо це публікації друзів чи рідних.

Корисний опитувальник!

Перегляд 4 повідомлень - з 76 по 79 (всього 79)
  • Вибачте , ви повинні увійти в систему , щоб відповісти в темі .
>
Перейти до вмісту